PALM Sauvin

PALM Sauvin is een verfrissend amberbier van hoge gisting, met een verstandig alcoholgehalte van 4,6 Vol. % Alc. Het is gebrouwen volgens een uniek recept dat de honingachtige malsheid van het PALM-mout en de fruitigheid van de PALM-gist combineert met het bijzondere karakter van de Nelson Sauvin. Deze hopvariant geeft een fris en fruitig aroma en een citrusachtige afdronk zoals de Sauvignon Blanc-druif doet bij de gelijknamige witte wijn.

Kenmerken

Hoge gisting - 4,6 Vol. % Alc. - Verfrissend - Nelson Sauvin-hop

De PALM-ambermouten

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM Sauvin: lichte karamel-smaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die de specifieke smaak aan het bier geeft.

De PALM-gist

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. PALM Sauvin wordt gegist met een gisstam die een nadrukkelijke banaanfruitigheid geeft.

Het PALM Sauvin-glas

Een rank en uniek glas om het bier lichter te laten lijken in alcohol-volume en kleur dan PALM. Naar onder toe conisch om de hoogte van de schuimkraag te behouden naarmate men het glas ledigt.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Echtheid - Authenticiteit - Licht amber - Toegankelijk - Verfrissend

Moment:

Toegankelijk speciaalbier - Gericht op gezellig samenzijn - Zeer geschikt voor op het terras.

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 25 cl