Innoverend tapsysteem: de Tapmaster

Bierliefhebbers zijn veeleisend en kritisch en dat laten ze ook merken. Ze vragen steeds vaker naar bieren van ’t vat en klagen ook veel gemakkelijker als er een onaangename geur of smaak aan het bier is.

Natuurlijk wil de horeca-exploitant zijn professionalisme bewijzen door een buitengewoon ruim aanbod en onberispelijke kwaliteit. Traditionele tapinstallaties waarborgen die kwaliteit niet altijd, ook niet na intensieve schoonmaakbeurten. Het gevolg is veel bierverlies. PALM Belgian Craft Brewers brengt daar nu verandering in met haar revolutionaire en innoverende taptechnologie: de TAPMASTER.

Uw voordelen op een rij:

 • kwaliteit altijd gewaarborgd;
 • geen onderhoudskosten;
 • geen aftapverliezen;
 • zeer laag CO2-verbruik (tot 66% minder);
 • kleine rotaties mogelijk;
 • mogelijkheid om ‘platte bieren’ te tappen;
 • mogelijkheid om veel bieren van ’t vat aan te bieden (tot 12 bieren);
 • vat kwalitatief gewaarborgd tot 3 weken na aankoppelen.
 • Dankzij de Tapmaster kunt u met uw zaak het verschil maken in de markt. Zo trekt u meer klanten aan. Dat betekent dus meer omzet met minder kosten!

  Vier modellen in een compact design

  Een ruimtebesparend tapsysteem: per 50 cm tooglengte 4 vaten gekoeld in de toog

  TAPMASTER is het unieke, gepatenteerde tapsysteem met geïntegreerde vatenkoelkast en koeling tot aan de kraan, ontwikkeld door PALM Belgian Craft Brewers. Dankzij het inbouwsysteem kunt u het model kiezen dat perfect in uw toog past. Voor de plaatsing zijn slechts minimale aanpassingen nodig. Uw horecazaak wordt dus geen tijdelijke werf.

  TAPMASTER met 1 deur (4 vaten van 20l) en 3 tapkranen neemt amper 90 cm tooglengte in beslag. Voor de versie met 8 tapkranen is 240 cm (16 x 20l vaten) voldoende. U kiest zelf de koelunit: directe freonkoeling met koelgroep op afstand of glycolkoeling met glycol/freonkoelgroep op afstand.

  Geïntegreerd koelsysteem

  Vaten en leidingen worden permanent gekoeld tot aan de tapkraan

  De vaten (4 tot 16) en leidingen tot aan de kraan worden permanent op de juiste temperatuur en onder de juiste koolzuurdruk gehouden. Geen bierbederf meer op leidingen en vat dus, ook niet wanneer het vat 3 weken aangesloten blijft. Nooit meer bier dat troebel is, een slechte smaak of een afwijkende geur heeft. Nooit meer oververzadiging van het bier met overdadige schuimvorming bij het tappen als gevolg. Met de TAPMASTER schakelt u alle klassieke tapproblemen uit!

  Ongezien hoog rendement

  • geen onderhoudskost
  • geen aantapverlies noch dagelijks aftapverlies;
  • zeer laag CO2-verbruik.
  • TAPMASTER houdt het vat en de bierleiding koud tot aan de kraan: infecties zijn dus uitgesloten, wat een onderhoudscontract voor het reinigen van de leidingen overbodig maakt.

   TAPMASTER zorgt ervoor dat u bij aansluiting van een nieuw vat geen aantapverliezen hebt, noch dagelijks de eerste pint hoeft af te tappen. Zo haalt u meer bier uit uw vat: de eerste getapte pint van de dag kan meteen verkocht worden en de laatste pint van het vat smaakt nog steeds even lekker.

   TAPMASTER laat toe bier op de leiding te laten tijdens uw sluitingsdagen. Zo vermijdt u het bierverlies dat u zou hebben bij het op water zetten van de bierleidingen. Het vat staat steeds koud en onmiddellijk onder de kraan. Bij lage temperatuur is de evenwichtsdruk van CO2 slechts 0,85 bar. Er is een minieme overdruk CO2 nodig om het bier vanuit het vat naar de tapkraan te stuwen. Zo vermijdt u het risico op oververzadiging van het bier en de bijbehorende tapproblemen. Resultaat: 66% minder CO2-verbruik: een garantie voor heel wat extra inkomsten, elk jaar opnieuw!

   Goed nieuws voor groot en klein

   Tappen mogelijk bij kleine bieromzet én bij grote keuze aan speciaalbieren van ’t vat

   U kent het probleem: een bier op vat is hooguit 2 à 5 dagen houdbaar. TAPMASTER daarentegen verlengt de houdbaarheid van bier op vat tot 3 weken! Dat is het geval voor elke kraan, zodat ook tappen van verschillende speciaalbieren van ’t vat mogelijk wordt.

   Een TAPMASTER: thuis in elke horecazaak

   TAPMASTER past perfect in elke horecazaak, zowel bij gespreide als piekdebieten. Ook als u slechts enkele dagen per week of enkel tijdens het weekend geopend bent, is dit tapsysteem het enige dat u kwaliteit kan waarborgen. Een TAPMASTER is er voor elk type horecazaak.

   Perfecte verhouding prijs/kwaliteit

   • Kostenloze investering. Wat zijn de installatiekosten van de TAPMASTER? Maakt u zich daar geen zorgen over. PALM Belgian Craft Brewers neemt de installatie voor haar rekening. Voorwaarde: minimum debiet van gemiddeld 10 hectoliter per tapkraan per jaar. We zijn er namelijk zeker van dat u de TAPMASTER niet meer wil en kan missen in uw zaak zodra u hem in gebruik heeft.
   • Geen bierverliezen;
   • Geen kosten voor onderhoud van de tapleidingen en dat terwijl elk glas even vers smaakt;
   • 66% minder CO2-verbruik.

   Deze kostenvoordelen zijn aanzienlijk. Voor een doorsnee eetcafé/taverne met 6 tapkranen en een debiet van 50 hectoliter pils en 50 hectoliter speciaalbier op jaarbasis is de totale jaarlijkse besparing € 2.340! Dit is € 395,20 per tapkraan! Dit is € 23,71 per hectoliter, wat overeenkomt met een gemiddelde extra aankoopkorting van 12,16%!

   TAPMASTER is comfortabeler, zuiniger, functioneler, veelzijdiger én goedkoper dan het klassieke tapsysteem. Bovendien is het het enige tapsysteem dat kwaliteit waarborgt!

   Uniek bieraanbod

   TAPMASTER vergroot uw faam als bierspecialist

   TAPMASTER biedt 3 tot 12 verschillende bieren van de tap. Met TAPMASTER kunt u als uitbater absoluut het verschil maken in uw markt. Met TAPMASTER Full Option kunt bovendien ook ‘platte bieren’ tappen.

   Ons aanbod is zeer ruim en uniek:

   • allemaal authentieke, Belgische rasbieren;
   • allemaal in vaten van 20l;
   • het enige assortiment met de 4 traditionele Belgische gistingswijzen.

   Een rijk palet aan smaken en brouwstijlen dat de meest veeleisende bierliefhebbers zal verrassen. Zij zullen u dankbaar zijn voor het ruime aanbod en de verrassend verse kwaliteit! U biedt uw klanten wat ze zoeken: ONTDEKKING EN BELEVING!