Brouwerij bezoeken

Brouwerij De Hoorn werd op de brouwerijsite van Brouwerij PALM in 2014 geherinstalleerd.

Cornet arrangement: inclusief begeleide bierproeverij en hapjesplank kaas & charcuterie. Geprivatiseerd proeflokaal / enkel voor groepen van 10 tot 15 personen

De dorpsbrouwerij in Steenhuffel heeft haar naam te danken aan de 500 jaar oude herberg ‘De Hoorn’. Uit de eerste jaren van brouwerij De Hoorn bleven enkele schaarse documenten over de brouwactiviteiten bewaard. Ook op kasteel Diepensteyn viel het bier van De Hoorn in de smaak. Volgens een kwitantie uit 1710 liet rentmeester Theodoor Cornet dat jaar een ton ‘goed bier’ leveren. In 2014 herrees de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. Het eerste bier dat er werd geboren was Cornet, genoemd naar Theodoor Cornet, rentmeester van Kasteel Diepensteyn. De brouwers inspireerden zich op het exclusieve bier dat op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn werd bewaard. Onze hout-meester voegt nu eikenhouten snippers toe tijdens het brouwen. In Brouwerij De Hoorn experimenteren onze brouwmeesters met kruiden, hop, fruit en hout. Onder de naam ‘Arthur’s Legacy’ creëert men er brouwsels van om en bij de 1.000 liter, precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie. Wij ontvangen jullie in het gezellige proeflokaal ‘De Hoorn’, we brengen een bezoek aan de brouw- en gistingzaal. Daarna wacht een begeleide proeverij in combinatie met een assortiment kaas en charcuterie.

Sluit zeker af met een bezoek aan onze S-HOP waar je naast ons assortiment bieren ook geschenkverpakkingen en gadgets kan aankopen. Reserveer voor of na uw groepsbezoek een lunch of diner.