PALM

De bierstijl ‘Spéciale Belge Ale’ is het betere Belgische bier van het begin van de 20e eeuw. Dit vlotdrinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte.
De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gist haar fruitige gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent zorgen voor een subtiele harmonie.

Kenmerken

Hoge gisting - Amberkleurig - Spéciale Belge - Ale Erkend streekproduct - 5,2 Vol. % Alc.

De ambermouten van PALM

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifiëke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke karamelisatie die de specifiëke smaak aan het bier geeft.

De PALM-gist

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een specifieke giststam die een nadrukkelijke banaanfruitigheid geeft.

Het PALM-retroglas

In 2012 deed het geribde retroglas zijn intrede. Dit glas is geïnspireerd op het PALM-glas uit de jaren 60: een glas voor een echte dorstlesser.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Echtheid - Authenticiteit - Amber - Oprechtheid - Gemoedelijkheid

Moment:

Toegankelijk speciaalbier - Gericht op gezellig samenzijn - Te drinken met dierbaren en vrienden 

Awards

2015 - Brussels Beer Challenge - Silver
2017 - Brussels Beer Challenge - Gold (category Amber Ale)

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 25 cl
  • Fles 75 cl
  • Fles 1,5 l
  • Blik 33 cl