PALM Hop Select

PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier van hoge gisting met een verstandig alcoholgehalte. Zijn specifieke hoparoma is afkomstig van de aromarijke hopvariant Hallertau Mittelfrüh. De zorgvuldig geselecteerde PALM-gist geeft dit bier zijn banaanachtige fruitigheid, de speciale PALM-mouten zijn subtiele karameltoets. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.
PALM Hop Select ondergaat een hopping in 3 fasen. Een eerste hopgave bij het begin van het kookproces zorgt voor de bittere smaak. Het specifieke hoparoma komt van de Hallertau Mittelfrüh. Deze aromarijke hopvariant wordt als tweede hopgave op het einde van het koken toegevoegd en als derde hopgave tijdens de ‘dryhopping’ (einde gisting), waarbij Hallertau Mittelfrüh van ons eigen hopveld wordt gebruikt.

Kenmerken

Hoge gisting - Koperkleurig (lichtamber) - Belgische Hop - 6 Vol. % Alc.

De PALM-ambermouten

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM Hop Select: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die de specifieke smaak aan het bier geeft.

De PALM-gist

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. PALM Hop Select wordt gegist met een giststam die een nadrukkelijk banaanachtige fruitigheid geeft.

Het PALM Hop Select-glas

Een specifiek glas om volop te kunnen genieten van de eigen hoparoma’s.

  • Op voet, uitnodigend voor een degustatiemoment.
  • Een kelkvorm, naar boven toe sluitend, om de hoparoma’s van PALM Hop Select maximaal tot uiting te laten komen.
  • Naar onderen toe conisch om de hoogte van de schuimkraag te behouden naarmate men het glas leegt.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Echtheid - Authenticiteit - Amber - Oprechtheid - Gemoedelijkheid

Moment:

Toegankelijk speciaalbier - Gericht op gezellig samenzijn

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 33 cl
  • Fles 75 cl